Helmondse hulpgoederen op weg naar Marokko

Het was een drukte van belang vrijdagavond bij de City Sporthal in Helmond. Tientallen jongeren hielpen mee om een oplegger vol te laden met hulpgoederen voor Marokko. “Het zijn vooral tenten, slaapzakken, dekens, verbanddozen, luiers en verzorgingsartikelen”, vertelt Sanae Yahia van de jongerenorganisatie We Care Helmond, die de actie heeft opgezet. De transporteur komt uit Eindhoven en is gespecialiseerd in dit soort hulptransporten.

Pakken met luiers liggen klaar om op transport te gaan.

Een enorme hoeveelheid spullen is afgelopen week ingezameld op verschillende plekken in Helmond en opgeslagen in de City Sporthal. “Twee kleedkamers en douches zaten tot de nok toe vol”, lacht Houssain El Kadmiri. Hij is evenals Sanae een van de medeoprichters van We Care. Het is een groep van veertig jongeren met verschillende achtergronden, vaak studenten, die een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid, solidariteit en vooruitgang van Helmond. “We helpen waar het kan, in elke situatie”, legt Sanae uit. “Eerder was er een inzameling na de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat we nu voor Marokko aan de gang zijn gegaan, is niet meer dan logisch. Als je ziet dat mensen daar in één klap alles kwijt zijn en wij liggen hier veilig in ons bed, dan is er geen twijfel mogelijk en ga je gewoon hulp bieden.” Hussain vult aan: “We hebben verschrikkelijke beelden voorbij zien komen, dat gun je niemand.”

In colonne rijden

Het vullen van de vrachtwagen duurde bijna een uur. Helaas pasten niet alle goederen in de oplegger; die worden later nagebracht. De volle vrachtwagen is gisteravond vanuit Helmond eerst naar een depot in Nijkerk gereden. Daar verzamelen zich meerdere vrachtwagens met hulpgoederen die in colonne naar het rampgebied in het Atlasgebergte van Marokko rijden.

Er waren ook een aantal bijzondere hulpgoederen gedoneerd, zoals deze rolstoel, meerdere krukken en een Maxi Cosi.

Meer hulpacties

We Care Helmond organiseert nog twee hulpacties waarbij geld wordt opgehaald. Komende vrijdag is er een meidenvoetbaltoernooi op De Braak en een benefiet op de Markt in Helmond, waarvan de opbrengst naar Marokko gaat.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *