Helmondse jongeren presenteren mogelijk nieuwe blockbuster

In september 2020 meldde vier jongens uit de binnenstad van Helmond zich bij filmmaker Robert van den Broek. Vier jongens die hun verhaal film waardig vonden. 2 jaar later krijgt het grote publiek de kans om met hen kennis te maken.

Een verhaal over vriendschap, respect, keuzes, liefde en familie. Een eerlijk verhaal over het leven van twee jeugdvrienden, van wie het levenspad ogenschijnlijk mijlenver uit elkaar ligt. Faysal gaat voor 1500 euro per maand, Hakim voor 1500 euro per dag. Een emotioneel, heftig en indringend verhaal met als titel ‘HIDEOUT 11’.

De realisatie van een serie of speelfilm heeft veel voeten in aarde. Om te laten zien waartoe wij als productieteam in staat zijn, is er een ‘proof of concept’ ontwikkeld en geproduceerd door productiehuis ‘This is US’ uit Den Bosch. De financiering van deze teaser is onder andere tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Gemeente Helmond / Jeugdvriendelijke stad Helmond.

De cast bestaat uit bekende acteurs uit de Nederlandse speelfilm wereld. Anouar Ennali, Soufiane Moussoulli, Esma Abouzahra, Huub Smit, Omar Ahaddaf, Jochen Otten en Lara Roozemond. De jeugd uit de binnenstad van Helmond figureert in deze film. Regie is in handen van Robin Zom en de creatief producenten zijn de vijf initiatiefnemers, Bilal Benhaddou, Robert van den Broek, Gialoc Hoang, Juriën Römer en Ayoub Yagkoubi.

De teaser gaat op vrijdag 7 oktober in première in de Cacaofabriek in Helmond en is daarmee de officiële kick-off voor het filmproject ‘HIDEOUT 11’. Met deze teaser gaat het team naar potentiële  investeerders, fondsen en streamingdiensten voor funding van de uiteindelijke speelfilm.

Wat er zich heden ten dage op straat afspeelt in binnensteden is heftig. Dit filmproject laat dat zien en ervaren. De verhaallijn en de boodschap in deze film, kunnen letterlijk van levensbelang zijn voor jongeren. HIDEOUT 11 is een schuilplaats. Een schuilplaats voor velen. Een plaats waar licht moet gaan schijnen. Dit filmproject gaat daarvoor zorgen.

Kick-off / première teaser ‘HIDEOUT 11’

Datum: vrijdag 7 oktober

Tijd: inloop 19.45, aanvang 20.00 uur

Locatie: Cacaofabriek, Cacaokade 1 Helmond

Het productiehuis, de cast en de initiatiefnemers zijn aanwezig voor eventuele interviews.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *