Helmondse kanopoloërs Europees kampioen

Vijf leden van kanovereniging De Helmvaarders in Helmond zijn met het Nederlandse vrouwenteam onder 21 jaar Europees kampioen geworden in het Duitse Brandenburg. Ze wonnen de finale van Duitsland met 4-3. 

Het team van dames onder 21 jaar wordt aangevoerd door oud-international Selina Dijkstra en Jesper van Beemdelust. Ze wonnen eerder dit weekend in de kwartfinale van Groot-Brittannië en in de halve finale van de grote favoriet Frankrijk. Vijf van de acht Nederlandse teamleden komen van de Helmondse club: Wendy Huizinga (17), Femke Huizinga (19), Jelske Kuijpers (18), Lise Manders (17), Karlijn Bruggink (18).

Nederland speelt tijdens het EK mee in vier klassen: heren, dames, dames onder 21 jaar en heren onder 21 jaar. Zondag zijn de laatste finales.

Op de Facebookpagina van HWC De Helmvaarders wordt het Nederlandse damesteam  kanopolo gefeliciteerd.  Bij de heren onder 21 jaar deden Sven Manders (19), Jurre Kuijpers (16) en Floris Udink (17) voor De Helmvaarders mee aan het Europees kampioenschap. Dat team behaalde een twaalfde plaats in de eindstand.

Huldiging

De leden van De Helmvaarders komen morgen vanuit Duitsland terug naar huis. Komende woensdag worden de deelnemers aan het Ek in het zonnetje gezet bij het  clubhuis aan de Kanaaldijk in Helmond. Die huldiging begint om 19.30 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *