Helmondse Klimaatconferentie voor inwoners

Hoe ziet een klimaatneutraal Helmond eruit? En wat is er nodig om dat in 2030 te bereiken? Gemeente Helmond nodigt inwoners van harte uit om mee te praten en denken over de duurzame toekomst van Helmond. Dit kan tijdens de Klimaatconferentie op 30 maart 2023. Inwoners met ideeën en vragen zijn dan van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in Wijkhuis De Fonkel.

Samen met Eindhoven werkt Helmond aan de EU missie Klimaatneutrale en Slimme steden. Inwoners hebben hierin een belangrijke stem. Zij krijgen tijdens de Klimaatconferentie op 30 maart de kans om mee te praten over wat er nodig is om Helmond klimaatneutraal te maken. Tijdens interactieve sessies gaan deelnemers in gesprek over wat zij zien als noodzakelijke oplossingen. Wethouder Arno Bonte: “In voorbereidende bijeenkomsten zijn al veel goede ideeën ingebracht over bijvoorbeeld het verminderen van afval, het gebruik van duurzame vormen van vervoer, het vergroenen van de stad en het hergebruik van materialen. Tijdens de Klimaatconferentie nodig ik alle Helmonders uit daarop te reageren of met aanvullende ideeën te komen. Hoe zou je zelf de stad van de toekomst willen vormgeven?”. De Klimaatconferentie is één van de bijeenkomsten in de aanloop naar het klimaatcontract dat Helmond en Eindhoven met de EU zullen sluiten.

Klimaatcontract

Voor de zomer wil Helmond een Klimaatcontract sluiten met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de stad. In het Klimaatcontract staat hoe Helmond in 2030 klimaatneutraal kan zijn. Alleen samen kunnen we zorgen voor een klimaatneutrale stad.

Waarom een klimaatneutraal Helmond?

Het klimaat verandert en dat merken we ook in Helmond. Zo hebben we onder andere te maken met wateroverlast door hemelwater en perioden van extreme hitte. Dit geeft risico’s voor de gezondheid en veiligheid van onze inwoners. Doordat wij mensen te veel broeikasgassen (CO2) uitstoten, stijgt de temperatuur op de aarde. Daarom is er de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat we de uitstoot van CO2 terugdringen tot nul, grondstoffen hergebruiken en onze omgeving klimaatbestendig inrichten.

EU-missie Klimaatneutrale en Slimme steden

Eindhoven en Helmond krijgen vanuit de Europese Unie ondersteuning om de CO2-uitstoot in beide steden versneld te verkleinen en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. Het doel is om ervoor te zorgen dat de steden nu en in de toekomst fijne en duurzame plekken zijn om te wonen, werken en recreëren.

Meer informatie en aanmelden voor de Klimaatconferentie Helmond: www.heelhelmondduurzaam.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *