Helmondse Lysanne Pleunis over Werkbezoekdag

Op 25 november wordt een Werkbezoekdag gehouden. Dat is een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Lysanne Pleunis uit Helmond komt deze dag als geroepen: “Ik hoop zo nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken waar ik me misschien in kan gaan vastbijten.”

Voor de Helmondse is de Werkbezoekdag een waardevol initiatief. Lysanne Pleunis: “Ik weet best wat ik wil, maar het is gewoon lastig ertussen te komen. Deze dag biedt een mooie uitkomst voor mij. Ik kan straks uit een gericht aanbod van professionals kiezen, die mij meer vertellen over hun vak en werkgever. Ik vind het fantastisch dat JobOn dit initiatief aanbiedt en organiseert. Ik hoop dat het mijn horizon verbreedt en mij misschien wel nieuwe carrièrekansen brengt.”

Laatste zetje om switch te maken

Professionals werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait bij de Werkbezoekdag om netwerken. In Helmond doet Janny Verwijst mee,  als HR manager van Acushnet Nederland b.v. ”Ik zet me graag in voor werkzoekenden om een match te maken met een bedrijf dat past bij hun interesse en vaardigheden. Van januari tot en met mei hebben wij bijvoorbeeld veel orders te versturen en daarvoor zoeken wij tien medewerkers. Logistieke ervaring is geen vereiste, maar met ervaring heb je wel een streepje voor. Ook kun je werken onder schooltijden. Wij houden een open huis op 25 november door het laten zien van een bedrijfsfilm, waar je je voor dient aan te melden.”

Kansen pakken 

Alle deelnemende professionals zijn binnenkort te vinden op www.werkbezoekdag.nl. Werkzoekenden kunnen hierna online ‘werkbezoeken’ inplannen. Meedoen is nog steeds mogelijk, zowel voor organisaties als voor werkzoekenden.

Foto: Lysanne Pleunis

Bron: JobOn

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *