Je kunt ‘Tranen van Smaragd’ met recht een passieproject noemen. Deze musical werd voor het Helmondse Dr. Knippenberg College geschreven door Erik Vink die zijn interesse in Nederlands-Indië in een theaterwaardige voorstelling kon steken. Producent Marc Dekker helpt bij het erop toezien dat deze musical in juni in het Speelhuis draait: “Hilversum heeft mijn nummer!”

Met een ‘simpele’ schoolmusical heeft ‘Tranen van Smaragd’ niets van doen. Op het podium in het Speelhuis zijn op 6, 7, 8 en 9 juni afwisselend 70 acteurs, dansers en zangers te zien. Ook zijn een zangcoach en een choreograaf ingevlogen om deze productie in goede banen te leiden.

De repetities zijn in augustus vorig jaar begonnen. Kortom: alles wordt uit de kast getrokken om bezoekers van de voorstelling de avond(en) van hun leven te bezorgen. “Een eerdere voorstelling werd door een journalist bezocht die het een theaterproductie noemde die zich met een musical uit de stal van Joop van den Ende kan meten. Dat geeft wel aan dat we geen half werk leveren. Of er al interesse vanuit Hilversum (ook wel Hillywood genoemd. red) is? Ze hebben mijn nummer, dus kom maar door!”

Romeo en Julia
Vink leverde ook geen half werk en dook de geschiedenis in. Voor deze musical liet hij zich inspireren door Nederlands-Indië. Hij bedacht een liefdesverhaal in de stijl van Romeo en Julia en overgoot het met een historisch tintje. Ook werden er Helmondse locaties in het verhaal verwerkt.

“Het verhaal speelt zich af in Helmond. Ik heb ook contact gezocht met de Molukse gemeenschap. Zij hielpen mij aan nuttige informatie die ik in het verhaal heb verwerkt. De eerste reacties waren positief en daar ben ik heel blij mee”, besluit hij.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *