Ja ja! We hebben het heel lang niet meer gemogen, maar het zit er eindelijk aan te komen. We mogen weer gaan sporten! Niet binnen, maar buiten. Zo heeft bijvoorbeeld Gymbokx zijn toestellen naar buiten geplaatst. We spraken Wesley Kraus, eigenaar van deze sportschool.

Gymbokx heeft toestemming gekregen van de Gemeente Helmond, RIVM, NOC-NSF en Nederland actief om veilig buiten te kunnen sporten. Binnen sporten mag tot op dit moment nog niet. “We weten dat erover nagedacht wordt, maar de datum staat nog altijd op 1 september.” Wesley heeft samen met zijn team een plan gemaakt om het buiten sporten mogelijk te maken. Daarbij moet je denken aan de 1,5 meter maatregel maar ook aan het desinfecteren van de toestellen, zowel voor als na het gebruik. Elk uur kan een andere groep fitnessen of les volgen, waardoor de kans op besmetting minimaal is.

Gevolgen

De gevolgen zijn nogal heftig, vertelt Wesley. Hij is een man met passie voor sport. En dus kwam het hard aan voor hem toen hij en zijn team dat de sportschool moesten sluiten. Zijn team wil de mensen met plezier gezond, fit en blij maken. Dat het deze hele periode niet kon, dat viel hen erg zwaar.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *