Helmondse twirlsters derde op WK

Afgelopen week is flink gestreden om het wereldkampioenschap in de Indoor Sporthal te Eindhoven. 14 landen namen deel aan dit evenement met in totaal 743 sporters.  5 leden van Twirlvereniging Imagination uit Helmond zijnde Esmee van der Vliet, Rozanna Tolle. Larissa Tolle, Dafne van den Hurk en Eva Roggeband presenteerden zich voor de jury  in het samengestelde Nationale team van Nederland en werden derde.

Het team wachtte twee jaar op deelname aan het WK vanwege corona. Ondanks het wachten was het team vol enthousiasme om aan het WK deel te nemen vooral nu het in eigen land was.

De druk voor het Nederlands Nationaal team was vrij groot omdat het team de wereldtitel, behaald in Noorwegen, moest verdedigen. Het team deed mee om de medailles in een volle sporthal met supporters. De punten van de jury lagen voor de eerste drie teams vrij dicht bij elkaar, maar uiteindelijk was het toch Frankrijk dat de wereldtitel naar zich toe trok. Het Nederlandse team moest genoegen met een derde plaats.

Na het WK is het even uitrusten en gaan de leden van Twirlvereniging Imagination zich weer richten op het NK waarvan in november alweer de voorrondes plaats vinden.

Na de zomervakantie start Twirlvereniging Imagination met een nieuwe opleidingsgroep. Alle meisjes en jongens die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor een proefles via info@imagination-twirl.nl of via telefoonnummer 06-18633566.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.