Helmondse Voetbalschool: ‘Meer dan alleen voetbal’

‘Ontwikkelen’ is het sleutelwoord bij de Helmondse Voetbalschool. De voetbalschool uit Helmond wil jongeren in de regio een kans bieden om beter te worden in het spelletje. DitisHelmond sprak eigenaar Faiz Essakkati over het ontstaan, de jongeren en de toekomst van de Helmondse Voetbalschool.

De Helmondse Essakkati begon zelf als zaalvoetballer, maar toen zijn neefjes een trainer nodig hadden op het grasveld bij SC Helmondia besloot hij jeugdtrainer te worden. ”Het beviel heel goed. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch, maar ik begon het trainen langzamerhand leuk te vinden. Ze zagen daar bij SC Helmondia (nu SV De Braak) dat de trainingen voor die jonge jongens technisch goed in elkaar zaten,” vertelt Faiz enthousiast.

De trainingen sloegen ook aan bij de ouders. ”Ze motiveerden me om door te gaan met trainen en erbij extra training te gaan geven. Ze zagen dat er op de training ook een bepaalde discipline bij kwam kijken. Ik ben toen met vijf tot tien kinderen begonnen op een veldje bij HVV Helmond op de zondag. Er zijn steeds meer jongeren bijgekomen en zo is het gaan groeien.”

Ontwikkelen bij Voetbalschool Helmond

Iedereen wordt beter volgens Faiz als ze bij de voetbalschool komen spelen, maar iedereen op zijn eigen tempo en niveau. Als er een speler zich aanmeldt bij de voetbalschool krijgen ze een gesprek en het belangrijkste daarin is dat de doelen en de dromen van het kind naar boven komen: ”We zijn er niet voor om kinderen alleen naar topclubs te loodsen, het is voor die kinderen en ouders leuk als het gebeurt, maar het is niet ons doel. We vinden het dan ook belangrijk dat de kinderen die bij ons komen trainen, lekker bij hun eigen amateurteam blijven voetballen met vriendjes en vriendinnetjes.”

School

”Het belangrijkste voor ons is dat het kind plezier heeft en ze goed hun best blijven doen op school. Ik heb weleens meesters aan de telefoon om af te spreken dat het kind beter zijn best moet gaan doen voor school. Jongeren moeten ook leren discipline te krijgen en dat probeer ik ze bij te brengen,” zegt Faiz.

Toekomst

De groeiende voetbalschool is ook bezig met de toekomst. ”We hebben vorig jaar een vestiging geopend in ‘s-Hertogenbosch We zijn in Limburg aan het kijken of we daar eventueel in de toekomst iets kunnen gaan openen. We hebben nu zo ongeveer 250 voetballers rondlopen op onze school en het gaat hartstikke goed. De materialen worden steeds professioneler.”

Wat wil je nog zeggen tegen de jongeren bij de Voetbalschool Helmond? ”Ik zou de jongeren willen stimuleren om hun best te blijven doen op school en plezier te hebben tijdens het voetballen. We zeggen op de voetbalschool altijd: “Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt”, zegt Faiz tot slot.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *