Helmondse Wilbert Linders is op pad voor veteranen

Vandaag, 3 september is het zover. Wilbert Linders loopt de ‘Walk 4 Veterans‘, die voor de achtste keer wordt gehouden.  Deze sponsoractie is bedoeld voor diverse projecten voor veteranen, waaronder de veteranenhond. 

Tussen 26 juni, Veteranendag, en 11 september kan eenieder die dat wil op eigen wijze bijdragen. Fietsen, hardlopen, zwemmen, wat voor uitdaging dan ook. De sponsoring die men bij elkaar haalt, komt ten goede aan de veteranen die zich hebben ingezet, voor vrede en vrijheid.

Wilbert Linders koos voor wandelen, van Helmond naar Meierijstad en terug. De route is dusdanig uitgezet dat hij aan de 75 kilometer komt, het aantal kilometers dat benodigd is voor ‘de walk’. De dag is niet voor niets gekozen. Precies een jaar geleden overleed veteraan Gerard Jansen, waar Wilbert een speciale band mee had. De rouwkaart is mee in zijn rugzak.

Die rugzak werd in alle vroegte ingepakt. De wekker ging om vijf uur, om zes uur ging Linders op pad. Het laatste bericht is dat hij ‘gaat als een speer’ Hij loopt nog steeds op schema en verwacht later vanavond weer in Helmond terug te keren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gerard Jansen Jr Reply

    Zet hem op topper! Geweldige prestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *