Helmondse Zomerkermis in aantocht

De Helmondse Zomerkermis is in aantocht. Nog anderhalve week geduld, en dan is het zover! Op vrijdag 7 juli opent wethouder De Vries de Helmondse Zomerkemis, om 17.00 uur. Daarna barst met onder andere een optreden van KidsPop het festijn los. De Zomerkermis duurt tot en met woensdag 12 juli.

In het centrum van Helmond vind je dit jaar ruim veertig attracties, verspreid over de Markt en het Ameideplein. Daarbij kun je onder meer je lol op in de Race-O-Rama, Future Dance, The Winner, Kamelenrace, Lucky Duck, Reis door Toverland, Babyflug, The Claw, Royal King, Rainforest, Mega Slide en nog veel, veel meer. Bovendien is er dit jaar een ‘Prikkelarme Kermis’ in het programma opgenomen.

Geen prikkels

Op vrijdag 7 juli, de eerste dag van de kermis, is er een plek ingeruimd voor de Prikkelarme Kermis. Deze is speciaal voor mensen die wel van gezelligheid houden, maar prikkels minder goed kunnen verdragen. Daarom zijn de geluidsinstallaties, verlichting en snelheid van de attracties aangepast. De Prikkelarme Kermis duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Wegafzettingen

Van maandag 3 t/m donderdag 13 juli is de Noord-Koninginnewal ter hoogte van de Ameidewal, Marktstraat, Ameidewal en Watermolenwal (tussen Ameidewal en Torenstraat) afgesloten voor alle verkeer. Daardoor kunnen bewoners van de afgesloten wegen hun huis tijdens de kermis niet of
slechts beperkt met de auto bereiken. Dit geldt ook voor de aanliggende bedrijven.

Vervoer en parkeren

Op de Ameidewal kun je tussen maandag 3 (08.00 uur) en donderdag 13 juli (20.00 uur) niét parkeren! Op de overige parkeerplaatsen en -terreinen in de binnenstad gelden alle dagen de normale betaaltijden. De bewaakte parkeergarage én fietsenstalling Doorneind is tijdens de kermis langer open, namelijk tot 22.00 uur. Parkeergarage Elzas Passage is alle dagen open tot middernacht. Garage Boscotondo kent de normale openingstijden, net als de bewaakte fietsenstalling Speelhuisplein op het Piet Blomplein.

Wie de auto parkeert in de gemeentelijke garages Doorneind en Boscotondo, kan via een speciale nachtingang 24 uur per dag uitrijden. Alle parkeergarages hanteren tijdens de kermis de vaste tarieven. Het openbare parkeerterrein bij de watertoren aan de Torenstraat is vanwege de komst van de kermiswagens gesloten van zondag 2 tot en met donderdag 13 juli. Ook hier geldt de wegsleepregeling, pas dus op!

Pak de fiets!

Vanwege de verwachte drukte is het verstandig om op de fiets te komen. Er zijn meer dan voldoende fietsenstallingen in de buurt van de Zomerkermis. Je kunt je tweewieler stallen in Doorneind, Piet Blomplein, Speelhuisplein, Kasteel Traverse en Steenweg Kwartier.

Meer informatie

De Zomerkermis Helmond duurt dit jaar van vrijdag 7 t/m woensdag 12 juli. Je kunt dagelijks genieten van 13.00 uur tot middernacht. De weekmarkt van zaterdag 8 juli gaat naar de Noord-Koninginnewal en de Watermolenwal.

De toiletten vind je tijdens de Zomerkermis op de Watermolenwal, en de EHBO op de Noord-Koninginnewal.

Meer informatie over de activiteiten, de attracties en het programma vind je op de  verschillende kanalen van Helmond kermis:

Website: www.helmondkermis.nl
Facebook: www.facebook.com/helmondkermis
Instagram: www.instagram.com/helmondkermis

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *