Help jij commissie Verkeer in Mierlo-Hout?

Binnen de Wijkraad Mierlo-Hout is er een Commissie Verkeer. Deze commissie draagt er zorg voor dat verkeersproblemen in de wijk worden aangepakt. Denk daarbij aan parkeerplaatsen, paaltjes of een hekje dat ergens welkom is, of als een straat een metamorfose krijgt of 1-richting wordt vanuit de Gemeente. Maar ook verkeersproblemen zoals te hard rijden of te veel (sluip) verkeer, parkeerproblemen of gevaarlijke situaties in de wijk Mierlo-Hout, worden door de commissieleden opgepakt.

Bewoners kunnen de vraag dan bij de commissie neerleggen en vervolgens gaat de commissie met de Gemeente Helmond, waar ze korte lijntjes mee heeft, overleggen. Vaak gaan partijen dan met elkaar in gesprek en blijft de commissie daar nauw bij betrokken. Of indien het om een complete veranderingen met initiatief vanuit de Gemeente komt blijft de commissie erbij om te bemiddelen. Je kunt vanuit de Commissie Verkeer ook meepraten over verkeersaanpassingen binnen de wijk en zo de wijkbewoners vertegenwoordigen.

De commissie is er niet voor andere zaken zoals een kapotte lantaarnpaal of trottoirtegel.

Meepraten over verkeer in Mierlo-Hout

De Commissie Verkeer is op zoek naar inwoners die mee willen helpen om de wijk Mierlo-Hout verkeersvriendelijk te houden. Als zich meer inwoners melden kan de commissie Mierlo-Hout onder de betrokken commissieleden verdelen. Zo kan ieder lid zijn of haar wijkgedeelte bespreken. De tijdsbesteding is uiteraard afhankelijk van het aantal problemen die aangemeld worden en hoe groot het is. Daarnaast zal de commissie een aantal vergaderingen per jaar plannen om de zaken gezamenlijk door te nemen.

Lijkt het je leuk om hierin betrokken te zijn voor je wijk of wil je hier meer over weten, stuur dan een e-mail naar verkeer@wijkraadmierlohout.nl en we nemen contact met je op.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.