Herinrichtingsplan van wijkpark Brouwhuis gestart

Het herinrichtingsplan van het wijkpark in Brouwhuis is deze week gestart. De graafmachine doet al zijn werk, zoals te zien is op de foto’s van onze wijkreporter Hans Choufoer.

Er zijn voorlichtingsavonden geweest en er is dus al vaak over gesproken. De herinrichting van het wijkpark in Brouwhuis. Het park leefde niet en was vaak een lege vlakte. Dus moest er iets gebeuren. Na voortvarende acties van wijkbewoners lukte het om het wijkpark onder de aandacht te brengen van de gemeente. En dat had resultaat. Er werd vanuit de gemeente dus 1,5 miljoen beschikbaar gesteld voor vernieuwing. Oorspronkelijk zou de herinrichting starten voor de zomervakantie van 2023. Dat kon niet gehaald worden, dus werd het park ingezaaid met eenjarig goed. Maar nu is het echte werk toch eindelijk gestart. Men verwacht nu in het voorjaar van 2024 klaar te zijn.

De planning bestaat uit het uitbaggeren van de parkvijver en de aanleg van nieuwe wandelpaden. Daarna zullen nieuwe bomen worden geplant, samen met nieuwe lage begroeiing. Ook meegenomen is de aanleg van houten vlonders en bruggetjes, de inrichting van speelplekken en een trapveldje. Voor de speelplekken is gekozen voor uit ideeën van de leden van de Jeugdwijkraad Brouwhuis.

Met de herinrichting van het wijkpark Brouwhuis hoopt de initiatiefnemers in aanmerking te komen voor een NL Greenlabel Certificaat. Dit houdt in dat het wijkpark op onafhankelijke wijze beoordeeld wordt of en hoe er omgegaan wordt met duurzaamheid.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *