Hermes/Transdev stapt over op elektrisch

Vervoerbedrijf Hermes/Transdev gaat de 32 dieselbussen die momenteel in en rondom Helmond rijden vervangen door splinternieuwe elektrische bussen. Ook de Helmondse buurtbussen worden de komende jaren vervangen. Dat maakte een woordvoerder van het vervoerbedrijf vandaag bekend.

Het busnetwerk in Helmond gaat de komende jaren flink op de schop. Het hele busnetwerk in en rondom de stad is daarbij betrokken. Ook Hermes/Transdev gaat de overstap maken naar elektrisch. “Alle ov-bedrijven zijn op dit moment aan het vergroenen”, zo meldt een woordvoerder van het vervoerbedrijf. “Dus onze huidige dieselbussen worden op korte termijn afgeschreven en vervangen door duurzamere alternatieven.”

Busremise

Voordat de bussen goed en op grotere schaal ingezet kunnen gaan worden, moeten er wel eerst flinke aanpassingen worden gedaan aan de infrastructuur. Zo werkt Hermes/Transdev momenteel aan het ombouwen van de busremise aan de Generaal Pattonstraat in Helmond. Daar wordt hard gewerkt aan het realiseren van laadpalen. Volgens Hermes/Transdev worden de komende jaren ook de kleinere buurtbussen vervangen door elektrische varianten. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is momenteel nog onbekend.

Kaartjes niet duurder

Tegelijk is er ander goed nieuws voor de reizigers in het Brabantse en dus Helmondse openbaar vervoer. Want onlangs werd bekend dat de tarieven voor alle buslijnen, Bravoflex en regiotaxi’s in 2024 gelijk blijven aan de huidige tarieven. De eerder aangekondigde prijsstijging van 12 procent is daarmee van de baan. Die ontwikkeling is het gevolg van de Motie Bikker, die recent werd aangenomen in de Tweede Kamer. Die motie zorgt ervoor dat de inflatiecorrectie van circa 12 procent niet doorberekend gaat worden aan de reiziger. Om de indexatie met de vervoerders te verrekenen krijgen de provincies een extra bijdrage in het provinciefonds. Voor Noord-Brabant gaat het om een bijdrage van zo’n 8 miljoen euro.

Foto: Hermes/Trandev

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *