Het Carolus nieuw lid van netwerk Brainport Scholen

Het is feest op het Carolus Borromeus College. Een jaar lang was de middelbare school aspirant-lid van het netwerk Brainport Scholen. Na enkele sessies de afgelopen periode, is deze week besloten dat de school zich voldoende ‘bewezen’ heeft en dat die nu een volwaardig lid is geworden. Het Carolus is definitief een Brainport School. Dit betekent onder meer dat de school veel waarde hecht aan verbindingen met het regionale bedrijfsleven.

“De Brainport School staat voor het aanbieden van onderwijs dat leerlingen voorbereidt op de wereld van morgen, waarin een lerend leven essentieel is. De school richt zich daarbij sterk op de omgeving en werkt bij de vormgeving van dit onderwijs samen met externe partijen uit deze regio.”  Concreet betekent dit onder meer dat de school veel waarde hecht aan sterke verbindingen met het regionale bedrijfsleven. Samen met organisaties wordt vorm gegeven aan projecten. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden én het ontdekken van talenten. Die worden vervolgens toegepast in de praktijk.

“We waren al een aantal jaren goed op weg als het gaat om onze projecten waarbij we samenwerken met onze omgeving. We verrijken daarmee het onderwijs én versterken de regio. Het aantal initiatieven groeit en groeit; mooi dat dit is gesignaleerd. Door ons formele lidmaatschap kunnen we alleen nog maar meer mooie dingen ontwikkelen. Samen,” meldt de school op de website.

Een Brainport School werkt voortdurend aan onderwijsontwikkelingen die leerlingen op een eigentijdse manier voorbereiden op hun toekomst in de 21e eeuw. Brainport Scholen delen kennis en ervaringen binnen zogeheten ‘learning communities’, zodat ze veel meer vaart zetten achter onderwijsvernieuwing dan wanneer ze allemaal afzonderlijk met dezelfde kwesties bezig zijn.

Vier leerlingen gingen onlangs in gesprek met de raad van advies van het netwerk. (Foto: Carolus Borromeus College)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.