Het enthousiasme is groot over MFSA de Braak

De gemeenteraad van Helmond is tevreden over de plannen voor de tweede fase van de multifunctionele sportcampus op de Braak. In deze fase zit onder andere het nieuwe zwembad dat daar komt. Tijdens de adviescommissie op 22 juni klonk er  eensgezindheid en tevredenheid onder de raadsleden over de Braak. 

Voor de voorbereiding van deze nieuwe fase vroeg het college aan de raad €125.000 voorbereidingsbudget. Dat budget moet gedekt worden met geld vanuit de verhuur van stukken grond of een toekomstige investering.

De Korenaer

Voor VSO De Korenaer wordt de mogelijkheid van huisvesting onderzocht op de nieuwe campus. De huidige locatie van de school is te klein voor het aantal leerlingen en zij zitten vrij ver van een sportaccomodatie af. ” In het Integraal Huisvestingsplan 2018-2025 is oorspronkelijk bedacht om deze school in een van de vrijkomende schoolgebouwen in Mierlo-Hout te vestigen. Recentelijk heeft het bestuur van VSO De Korenaer het verzoek gedaan aan de gemeente om te verkennen of de school niet in fase 2 van De Braak gerealiseerd kan worden. Dit is in de nabijheid van de praktijkschool en het Vakcollege”, schrijft het college in het plan.

Het onderwerp gaat nu als bespreekstuk naar de volgende raadsvergadering. Daar wordt dan nog gedebatteerd over de plannen waarna er een stemming komt over het vrij te maken budget.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *