Het Groene Weekend bij Museum Helmond

Als aanvullend programma rondom de tentoonstelling Antropoceen, het tijdperk van de mens organiseert Museum Helmond op 4 en 5 juni Het Groene Weekend.

Tijdens het Groene Weekend zijn er buitenactiviteiten rondom de Kunsthal en is er een Global Green Room in de benedenzaal van Kunsthal Helmond. Daarnaast is er 50% korting op de tentoonstelling Antropoceen in de bovenzaal van de Kunsthal.

Buiten is een Energiekaravaan en een spetterwatertafel voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen zaadbommetjes maken voor in de eigen tuin en ijsjes maken voor vogels. Verder geeft KookCreatie een Proeverij van gezonde hapjes.

Tijdens het Groene Weekend is ook het resultaat te zien van het project ‘Van Stoeptegel tot Kunstwerk’. Helmondse kunstenaar Paul de Maat beschildert alle stoeptegels met milieuvriendelijke verf en duurzame materialen en samen vormen ze een floraal tableau.

Operatie Steenbreek
Het Groene Weekend is een verlengde van het gemeentelijke project Operatie Steenbreek. Een project om minder stenen en meer groen in tuinen van Helmonders te krijgen.

Foto Henk van Dijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.