Het Groente Avontuur is begonnen!

Het Groente Avontuur is eindelijk begonnen. Op donderdag 1 juni was de aftrap voor dit project. Elke dag jouw kind voldoende groenten binnen laten krijgen, is voor veel ouders een enorme uitdaging. Echter, er is redding in de vorm van een gloednieuw online-programma.

Feestelijke aftrap

Donderdag 1 juni werd het startsein voor het project gegeven in het consultatiebureau in woonzorgcentrum De Pannehoeve. Na enkele korte toespraken werd vervolgens het filmpje op de site getoond. Tot slot werd het koffertje dat bij het project hoort, aangeboden aan een moeder en haar dochtertje. Daarna kwam men rond met fruitschalen die er niet om logen. Een en al vitamines en mineralen.

Unieke samenwerking

‘Samen met Jibb+ hebben we Het Groente Avontuur ontwikkeld om zo Helmondse gezinnen te stimuleren meer groente te eten’, zegt kinderdiëtiste Cora Derksen. Ook het consultatiebureau is hierin betrokken. Marelke Schuijers, verpleegkundig specialist bij GGD Brabant-Zuidoost: ‘We merkten op het consultatiebureau dat veel ouders moeite hadden hun peuter groente te leren eten. Nu kunnen we ouders een hulpmiddel aanbieden zodat groente eten (weer) leuk wordt. Ouders en verzorgers krijgen bij het bezoek met hun peuter aan het consultatiebureau een koffertje. Daarmee start het Groente Avontuur.’

Online-programma

‘Het Groenteavontuur is een online-programma dat peuters en kleuters leert proeven en eten. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun-factor. En leren de ouders via tips en tools om op een speelse manier aan de slag te gaan’, vertelt Liesbeth Schoofs van Eten Met Plezier. Cora Derksen, kinderdiëtist bij Eten Met Plezier: ‘Zo kun je bijvoorbeeld op ontdekkingsreis met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak. In dit avontuur doe je activiteiten, verdien je gereedschap en help je hun jeep maken. Daarna reis je verder en ga je op weg naar het volgende avontuur!’

Nog meer plezier in de Proeftuin

In de Proeftuin ga je een stapje verder. ‘In de Proeftuin kan jouw kind 12 groentehelden ontdekken. Door kijken, horen, ruiken, voelen en proeven ga je met de groenten aan de slag’, vertelt Marijet Kuijpers, projectleider Voeding bij Jibb+. Je maakt bijvoorbeeld kennis met Bobby Broccoli en Pleun Pompoen. Ook Pip Paprika, Karim Komkommer, Tom Tomaat, Errol Erwt, Henriette Courgette, Omar Aubergine, Vira Venkel en Bart Bloemkool helpen je op weg.

Meer informatie
Kortom, een avontuur wat je niet wilt missen. Het Groente Avontuur is gratis beschikbaar voor Helmondse gezinnen met een peuter. Meer info vind je op Het Groente Avontuur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *