Het Huis van de Kerstman krijgt al gestalte

Terwijl Sinterklaas nog moet ‘landen’ in Helmond, staat de volgende kindervriend alweer te popelen om in actie te komen. Inderdaad: de Kerstman. Vanaf 8 december heeft hij zijn ‘thuis’ in de Helmondse Elzas Passage. De vijf grote vertrekken van het Huis van de Kerstman worden inmiddels ingericht. Maar onze wijkreporter Hans Choufoer mocht als primeur alvast een kijkje nemen in de vertrekken. Om te zien hoe de Kerstman er woont, werkt en zelfs slaapt. Hans kreeg een exclusieve rondleiding van de Kerstman zelf én diens vrouw.

Het vriendelijke Kerstechtpaar nodigde mij uit voor een exclusieve rondleiding. Maar ik moest wel beloven om niet álles te fotograferen, want dan is de verrassing helemaal weg. Maar dat het mooi wordt, kan ik wel alvast verklappen. Ik mocht een kijkje nemen in de Cooky & More (het winkeltje) en vervolgens liepen wij door naar een grote ruimte iets verderop. Dit was de Bakery waar al het lekkers wordt gebakken. Ook is er een aparte ruimte waar de allerkleinsten straks kunnen knutselen en waar ook workshops worden gegeven. Maar de échte grote verrassing was voor mij toch wel Rudolphs Home: de stallen waar de rendieren verblijven en ‘s nachts van stal worden gehaald om met de Kerstman op pad te gaan.

We eindigden in het echte Huis van het Kerstman en zijn vrouw. Prachtig versierd met linten, kransen en kandelaars in de mooiste kleuren. En in de keuken en eetkamer staan enkele mooie kerstbomen. Trouwens, in alle vertrekken  staan kerstbomen in flitsende kleuren. Bovendien zag ik in de eetkamer een mooie grote tafel, keurig gedekt met porseleinen borden en kannen en mooi opgepoetst goudkleurig bestek. En uiteraard brandde in de open haard een heerlijk knisperend vuur. Bij de haard staat   een lekkere luie stoel. De Kerstman verklapte dat hij daar elke keer weer in slaap valt.

Hulp gezocht

Het Huis van de kerstman krijgt dus langzaamaan gestalte, maar er moet nog heel wat werk worden verzet. En daar kan Santa best nog wel wat hulp bij gebruiken. Wil je bijvoorbeeld als Elf of Elfje meehelpen om er straks een mooie Kerst van te maken? Of heb je straks tijd om alles weer in te pakken als de Kerstman wil richting Noordpool is afgereisd? Je bent van harte welkom om je aan te melden via www.kerststadhelmond.nl.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *