Het Intercontinental Ensemble in St.-Trudokerk

Lambertus Concerten presenteert: ‘Piacere’, het Intercontinental Ensemble in Italiaanse sferen. Op zondag 7 november treedt het Intercontinental Ensemble op met Italiaanse werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Nino Rota, aangevuld met een hedendaagse compositie van componiste Bianca Bongers. Plaats: St.-Trudokerk, Dorpsstraat 34 in Stiphout/Helmond. Aanvang 15.00 uur. Entree: €17,50.

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Van deze niet-alledaagse bezetting willen de musici het bekende repertoire nieuw leven inblazen via eigen symfonische arrangementen en nieuwe werken. Zo maken ze op de kleinere podia voor het publiek mogelijk naar grote orkestrale werken te luisteren, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en intensiteit.

Naast het maken van cd-albums werken ze ook regelmatig samen met pianisten en componisten, zoals de jonge Nederlandse componiste en celliste Bianca Bongers. Daarvan is een compositie is toegevoegd die het contrast aangeeft van de onrust en grimmige sfeer enerzijds en de serene stilte anderzijds in onze hedendaagse steden. In de Symphony nr. 4 opus 90 wordt de luisteraar ondergedompeld in ‘la dolce vita’ van het negentiende-eeuwse Italië, waar Mendelssohn enthousiast over schreef tijdens zijn reizen door Europa en wat hem inspireerde tot het schrijven van deze wonderschone symfonie.

Bekend is Nino Rota: de filmcomponist van Fellini, die met prijzen werd overladen voor zijn filmmuziek van The Godfather. Het Intercontinental Ensemble brengt een ander muziekstuk van deze beroemde componist, met evenveel spanning en actie: Nonetto. Een vijfdelig stuk dat schuurt en sprankelt, en de luisteraar ritmisch meeneemt als in een spannende film.

Meer info: lambertusconcerten.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Lambertus Kerkconcerten Rene

Concertccyclus in het Auditorium Elkerliek Ziekenhuis. Podium voor Helmondse ensembles, daarnaast internationale artiesten en educatieve projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *