Het is weer erg gezellig bij Sinterklaas in het kasteel

Sinterklaas is weer in Helmond. Hij logeert weer met zijn pieten in het kasteel. Tijd om er eens een kijkje te nemen. Bij de poort aan gekomen klonken de liedjes al van verre in de oren.

Er kwamen direct enkele pieten aangehuppeld. Met een “Hallo, welkom in het kasteel van Sinterklaas” werden de mensen en kinderen verwelkomd. Bij de stal stonden de paardenpieten het paard Ozosnel toe te spreken. De kinderen hadden worteltjes gegeven, dus hij kon lekker snoepen. Daar tegenover stond het restaurant waar men lekkere koffie en thee kon drinken. Bovendien konden ze genieten van de geuren van speculaaspoppen en appeltaarten. Bakker Marcel stond er met zijn mensen hard te werken achter de oven. Verderop waren er enkele pieten met kinderen aan het dansen en spelen met kegels en ballen.

Vlak voor dat men de wacht tent in ging om naar het kasteel te gaan, stonden de dj’s Arnoud en Mayoni gezellige muziek te draaien en probeerden ze de kinderen te verleiden tot een dansje. In de tent mochten de kinderen met de ouders door lopen naar het kasteel om op bezoek te gaan bij de Goedheiligman. Wat er daar te zien is blijft een verrassing. Ik heb er al de wegwijspieten zien lopen. Ook een bakkerspiet met lekkere dingen kwam de trap af om Sinterklaas even te laten proeven en keuren van de marsepein, pepernoten en speculaas. Als die maar goedgekeurd worden….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.