Lichtjes plaatsen op de oorlogsgraven van gesneuvelde militairen in Helmond en het Brits Ereveld in Mierlo, vindt al een  paar jaar plaats. Dit gebeurde weer op 24 december. Het was de bedoeling om dit  samen met de veteranen te gaan doen. Er moesten zo’n 665 lichtjes geplaatst worden op de graven van al die militairen die hun leven hebben gegeven, voor onze vrijheid.

Helaas moest er door de corona ook dit jaar, net als in 2020, weer worden afgeweken van de hoeveelheid deelnemers , in verband met de geldende  maatregelen. Echter niet doorgaan van het zorgen voor kaarslicht op het Brits Ereveld en de oorlogsgraven in Helmond, was voor de organisatie geen optie.

De kaarsen

De kaarsen werden  deze vrijdagnamiddag-vooravond  24-12-2021 toch op alle graven geplaatst door de organisatie en enkele veteranen. Door de huidige coronamaatregelen was het dus niet mogelijk dat hier meer mensen aanwezig mochten zijn. Maar het was op deze kerstavond dus nog niet donker, voor onze Engelse helden in Mierlo en overige militaire gesneuvelden op de Helmondse begraafplaatsen. De kaarsen zullen in ieder geval, ook weer 48 uur blijven branden, als eer voor al die soldaten die gesneuveld zijn en hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Wij, veteranen, hopen dat we volgend jaar weer in grotere getalen de lichtjes kunnen laten branden.

Bezoeken

Mocht u alsnog als individueel, een bezoek willen gaan brengen aan het Brits Ereveld in Mierlo of de graven op de Helmondse begraafplaatsen, houdt u zich dan wel aan de geldende corona veiligheidsmaatregelen.

© Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,
    Dank voor deze mooie rapportage.
    Indrukwekkend!

  2. Marleen Klaus Reply

    Indrukwekkend, laten we hopen dat volgend jaar alle veteranen aanwezig mogen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *