Het Kasteel van Sinterklaas blijft zich voortdurend vernieuwen en is inmiddels een begrip geworden, zelfs ver buiten Helmond. Het evenement is zo populair dat de kaartjes sneller uitverkocht raken dan voor een concert van Beyoncé, wat opmerkelijk maar waar is.

Na jaren van succes zou je verwachten dat het evenement op een gegeven moment zijn hoogtepunt bereikt. Toch blijft het Kasteel van Sinterklaas groeien en zich als evenement ontwikkelen. Dit jaar is het buitenterrein opnieuw vormgegeven. Zo is de toegangstent bij het kasteel vervangen door karakteristieke lantaarnpalen. Daarnaast prijkt er nu een opvallende klok op het plein, die elk uur het geluid van een echte klok laat horen. De tenten zijn voorzien van speciale doeken die natuurlijk licht doorlaten, waardoor het aangenamer is om er binnen te lopen.

Buitenterrein

Bovendien heeft het buitenterrein nu sfeermuziek, sprookjesachtige die sterk doet denken aan de muziek in de Efteling of Toverland. Bij navraag blijkt echter dat de muziek bij het Kasteel van Sinterklaas volledig origineel is en speciaal gecomponeerd voor dit evenement, iets waar de organisatie enorm trots op is. “Maar dat geldt wel voor meer nieuwe elementen dit jaar”, aldus de organisatie.

Tot 4 december is het Kasteel van Sinterklaas geopend voor publiek. Het buitenterrein is vrij toegankelijk, maar alle kaartjes voor het kasteel zelf zijn helaas al uitverkocht.

Foto’s: Dit is Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *