Het kindvriendelijkste museum van Nederland staat in Helmond!

Museum Helmond mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Nederland noemen! Die titel verdient het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 rapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. 

Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predikaat Kidsproof voeren. Landelijk winnaar Museum Helmond (gemiddeld rapportcijfer van 9,3) is bijzonder geliefd: “Je kunt er dingen leren, spelletjes doen en je verkleden als ridder in dit museum waar alleen maar lieve mensen werken”, aldus een enthousiaste Museuminspecteur.

Na de Museumkids Awards is meteen het tiende inspectieseizoen gestart, dat tot en met 31 oktober 2021 loopt.

Museum Helmond schrijft bij een post over de award op Instagram:: ” Ja!!!! Gelukt, Museum Helmond wint de titel van kidsproof museum 2021, het leukste museumuitje van Nederland volgens kinderen. Wat was het spannend, en wat is er hard gewerkt. Alle kinderen die ons museum tot het leukste museumuitje bestempelen: dank jullie wel! ”

Musea snel weer open

Musea heropenen per 19 november na een verplichte tijdelijke sluiting om de coronabesmettingen en overbelasting in de zorg terug te dringen. Dan zijn ook de Museuminspecteurs en Museumkaarthouders weer welkom bij de ruim 400 leden van de Museumvereniging. Meer informatie over veilig en verantwoord museumbezoek: www.museum.nl/nl/veilig-samen-thuis

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *