Het Speelhuis en Savant Zorg: ‘Theater mogelijk voor iedereen’

Theater Het Speelhuis kan voortaan voorstellingen integraal streamen naar andere locaties onder de noemer ’t Theaterknaal. De première van ’t Theaterknaal was donderdagavond 23 juni in Woonzorgcentrum de Ameide in Helmond.

De bewoners in de gemeenschappelijke ruimte konden op een groot scherm genieten van De Helmondse Maestro. Ruim 80 bewoners keken, applaudisseerden en genoten van de theaterervaring binnenshuis.

Het Speelhuis-gevoel op locatie

Bewoners van het woonzorgcentrum kopen van tevoren, voor een gereduceerd tarief, een kaartje via hun eigen zorgmedewerkers. De wijkraad legt een kleine bijdrage per kaartje bij. Er is geen websitebezoek of wandeling naar de theaterbalie voor nodig. Op de avond zelf worden de bewoners als bezoeker warm onthaald, net zoals dat in het theater zelf gebeurt. “Hierdoor kan het theatergevoel gecreëerd worden voor mensen, die om wat voor reden dan ook, niet of moeilijk naar het theater kunnen komen,” zegt theaterdirecteur Jochem Otten. “We brengen op locatie Het Speelhuis-gevoel tot leven.”

Smaakt naar meer

De komende periode worden de streamingsmogelijkheden verder uitgebouwd in samenwerking met Savant Zorg. Otten: “Nu betreft het nog een opname van een eerdere voorstelling. Maar we kunnen net zo goed een live-verbinding tot stand brengen, zodat er meegekeken kan worden naar wat er zich op dat moment in het theater op het toneel afspeelt.”  Beppie van Luijtelaar van Savant de Ameide: “Het Speelhuis geeft de bewoners de mogelijkheid om te genieten van een avondje uit, door letterlijk en figuurlijk de drempel te verlagen om een voorstelling bij te kunnen wonen. Voor onze bewoners is het een geweldig uitje in eigen ‘huis’. Het smaakt nu al naar meer.’’

(Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.