Het Speelhuisplein permanent versiert met negen S-en

Sinds donderdag 9 september sieren er negen grote S-en op het plein voor het theater in Helmond. Zetels in allerlei soorten, maten, kleuren en stijlen die het grote Speelhuisplein aantrekkelijker maken voor buitenactiviteiten. Het kleurenpallet sluit aan bij de huisstijl van het theater, bestaande uit negen gestapelde S-en, die staan voor diversiteit.

Multifunctioneel

De S-en zijn verplaatsbaar en kennen meerdere functies. Zo kunnen ze gebruikt worden als zitobjecten, waarmee op het plein verschillende opstellingen gemaakt kunnen worden. Maar de nieuwe meubelen zijn er niet alleen voor bezoekers van het theater. Strijk tijdens een stadswandeling neer met een kop koffie of rust er op uit na een middagje shoppen in het centrum. “Door de opvallende zitters wordt de levendigheid en speelsheid die ín het theater al zo goed voelbaar is, ook doorgetrokken naar buiten”, zegt directeur Jochem Otten.

Levendige sfeer in de stad

Afgelopen donderdag maakten de nieuwe zetels hun publieke opwachting. De bezoekers van die avond kregen de eer om de opvallende banken uit te testen onder het genot van een feestelijk glaasje bubbels. Otten is enthousiast over de eerste ervaringen: “Vanaf het moment dat we de S-en naar buiten rolden, trok het bekijks en werd er enthousiast gebruik van gemaakt. Ouders wachten er op hun kinderen bij Het Kunstkwartier, ouderen rusten er even uit, kinderen zien het als een speeltoestel en jongeren chillen er. Het plein is veel meer gaan leven. Precies zoals we hoopten.” Helmond heeft bovendien nu haar selfieplek, zegt Otten trots. “We zijn heel blij dat de gemeente Helmond investeert om de kwaliteit van een verblijfsplek als deze zo te verbeteren.”

 

Foto: Maarten Coolen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *