Er is veel behoefte aan technisch geschoold personeel en daar wil Vakcollege Helmond wat aan doen met de jaarlijkse Girl’s Day. Afgelopen vrijdag stond een workshop voor meiden in groep 7 en 8 geheel in het teken van techniek, ondernemen en mode. De deelneemsters mochten een eigen T-shirt ontwerpen, maken en fotograferen.

De meisjes leerden ook wat over marketing en hoe ze hun kledingstukken kunnen ‘verkopen’. Zo kwam het begrip ‘branding’ aan bod. Docente Sindy Pfeiffer gaf uitleg over het vermarkten van je kleding: “Branding betekent eigenlijk ervoor zorgen dat een ander jou herkent. Of je product natuurlijk. Vandaag leren jullie hoe je jouw shirtje onder de aandacht brengt.”

De deelneemsters ontwierpen en maakten hun eigen kledinglijn. Het design werd met paintbrush gemaakt en werd daarna in een professionele setting op de gevoelige plaat gezet. Het Vakcollege koos bewust voor een workshop waarin mode centraal staat, legt docent Mike Claassens uit: “Waarom hier alleen meiden zijn? We willen hen graag enthousiasmeren voor techniek.”

Modewereld
Girl’s Day ging op Vakcollege Helmond verder dan alleen techniek.Techniek is een heel breed verhaal. Daarom is deze dag in samenwerking met economie en ondernemen opgezet”, vertelt Claassens. “Techniek is overal om ons heen en daarom voor iedereen interessant. Je komt techniek ook in de modewereld tegen bijvoorbeeld.”

Een vooroordeel over techniek dat vandaag ontkracht wordt, is dat je er vieze handen van krijgt: “Als je voor een technisch beroep kiest, betekent dit allang niet meer dat je met smerige kleren thuiskomt. Veel gebeurt via de computer en een hoop technische beroepen doe je achter je pc.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *