Het wordt warmer, warmer, warmer en drukker, drukker, drukker

We zitten in een echte hittegolf. De temperaturen stijgen ruim boven de 30 graden, zelfs hoger dan 35 graden. Iedereen zoekt dan de verkoeling op bij het water of op het terras. Zeker die terrassen bezoeken wordt veel gedaan door jongeren en dat is voor wat betreft de corona-maatregelen lastig.

Enkele kroegen aan het Havenplein houden dit weekend zelfs de deuren dicht. De kroegbazen kunnen vanwege de toenemende drukte de anderhalve meter niet waarborgen en besloten om dan maar niet open te gaan. Café De Jongens gaf daarbij als uitleg: “Vooral in de weekenden ‘s avonds laat is Helmond heel populair geworden onder de uitgaande jeugd. Deze groep gaat dit jaar grotendeels niet op vakantie en ook zijn er dit jaar geen festivals. Omdat er de afgelopen tijd niet of nauwelijks gehandhaafd wordt in het centrum, resulteerde dit in een erg gezellige uitgaansstad die steeds meer mensen aantrekt vanaf buiten.” En deze jongeren die komen weer andere jongeren tegen en kunnen op die manier dus veel besmettingen veroorzaken.

Reizen, introductie en contacten

Bij de persconferentie afgelopen donderdag werden er voor studenten maatregelen getroffen. Zeker rondom de aanstaande introducties. Die mogen maar tot 22.00 uur duren en er mag geen alcohol geschonken worden. Wij komen met heel veel mensen in contact, zeker als je ook nog besluit om naar het terras te gaan. Onze eigen familie, op het station, trein, bus en op school (die binnenkort ook weer gaat beginnen.) De keuze van de horecazaken in Helmond om dit weekend volledig dicht te gaan vind ik heel slim.

Laten we ons als jongeren maar eens even inhouden, laten we niet de risico’s nemen en opzoeken, omdat we graag willen feesten. Laten we eerst deze crisis doorkomen en dan kunnen we volledig losgaan. Heb geduld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *