• Zomerkasteel

Het Zomerkasteel is ook dit jaar weer geopend. De kinderen kunnen met hun ouders weer op avontuur naar het kasteel van Helmond. Tijdens het bezoek wordt de geschiedenis van het kasteel door acteurs verteld.

Bij aankomst worden de kinderen hartelijk ontvangen door twee belangrijke mensen die in het kasteel wonen. Dat zijn Kasteelheer Jan van Berlaer II of de Jonkheer Karel Frederik III Wesselman. Op de binnenplaats staat de timmerman Hendrik van Werdingen of de kok Igilius zijn heerlijke gerechten te bereiden. Maar je kunt ook kokkinnen Leentje en Marie tegenkomen. Zij gaan naar de markt om eten te halen voor de kasteelbewoners.

Het kruidenvrouwtje kom je ook wel eens tegen maar omdat die arme vrouw haar naam niet kan onthouden zit zij meestal binnen. Er is ook een marskramer maar die zal je niet veel zien want die is meestal op reis op zoek naar mooie en leuke spullen voor het kasteel. Bij binnenkomst krijg je een rondleiding door de kasteelgids. Die laat bijna alles zien wat er te ontdekken is.

In de kelder beneden staan Leentje en Marie achter een grote tafel het eten te bereiden. Er wordt af en toe flink geroerd in een grote pot soep die boven een vuurtje hangt in de open haard.

Bezoekers mogen een kijkje nemen in de grote kamers waar bijna alle kasteelbewoners op een groot schilderij aan de muren hangen. Wat er verder nog te zien is mag ik niet verklappen want anders is het niet spannend meer. Maar in ieder geval is er genoeg te zien en te beleven in het Zomerkasteel….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan de kasteelbewoners

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *