Het is wel een erg cryptische titel, die ik hierbij gebruik. Het heeft allemaal te maken met de sloop van het gehele EDAH-complex, aan het kanaal.

Hier moet binnen niet al te lange tijd gestart worden met de bouw van het mooie Oranje Kade-complex. Alles wat er gesloopt moest worden is gebeurd, behalve de frontmuur van het kantoorgebouw, waarin de letters EDAH stonden. Deze muur wordt straks met de bouw van het Oranje Kade- complex, in de nieuwbouw verwerkt. Het is nu dus het enige overblijfsel, wat nog alleen kan staan, met het nodige stutwerk er tegenaan. De muur staat nu helemaal vrij en kan wachten tot opname in de rest van de nieuwbouw. Het voorfront levert bovendien nu nog mooie doorkijkjes op.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk, wederom dank voor deze duidelijke foto’s. Er zal overigens nog veel werk verzet moeten worden alvorens met de bouw van het Oranje Kade-complex begonnen kan worden. Ik vind overigens ook dat men er wel heel veel voor over heeft om de restanten van het kantoorgebouw te bewaren.

 2. P. van der Looij Reply

  Hallo Henk , wat heb je weer mooie opnamen gemaakt. Vooral de foto van de doorkijk naar de Watertoren vindt ik meer dan mooi. De andere foto,s zijn ook meer dan de moeite waard,

  Succes verder en tot ziens,

  Peter van der Looij.

 3. gielvanhooff Reply

  Niets te veel moeite, wat mij betreft. Het is niet voor niets een gemeentelijk monument en de bewaarde voorgevel is een schaamlapje, een schamele herinnering aan de historie die hier gemaakt en geweest is. Bovendien van een Helmondse architect, Lambert de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.