De mooie Edah gevel, die in 2020 bij de grote brand van het oude gebouw ten onder dreigde te gaan, is nu weer in een nieuw bouwwerk ingebouwd. De schade aan de gevel van het oude Edah-kantoor bleef toen gelukkig beperkt. De plek waar hij voor was bestemd is nu ingenomen met een in de hoogte stijgend appartementencomplex.

 De gevel heeft nu al die tijd in een groot geel frame gestaan. Nu is het moment gekomen dat hij in de nieuwbouw zit verwerkt. Het was al die tijd een opvallende verschijning aan de kanaalkant noord-oost. Deze voorzijde van het oude gebouw uit 1927 blijft een belangrijk onderdeel van dit nieuwbouwproject op de Oranjekade. Het gebouw zal een opvallende verschijning zijn met zijn witte balkons en zijn bijzondere architectonische uitvoering. De bouwwerkzaamheden op de Oranjekade gaan in een gestaag tempo vooruit. De appartemententorens schieten als paddenstoelen uit de grond en dit ook door de gunstige weersomstandigheden die hier de hand in hebben. Het tijdstip dat de eerste bewoners bezit gaan nemen van hun nieuwe onderkomen komt dan ook heel snel dichterbij.

  Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Marleen Klaus Reply

    Mooi dat er iets van het oude Helmond bewaard wordt.

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Fantastisch. Ik fiets nagenoeg elke dag langs de bouwprojecten in Helmond. Alleen dit project kan ik alleen op afstand zien en daarom dank voor deze duidelijke fotorapportage van dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.