Historische Helmond Sport verzameling online te bekijken

De historie van Helmond Sport en het stadion op de Braak zijn online te bezichtigen. Pim Gubbels is de man achter de sociale mediapagina’s en de website van Stadion de Braak. Wat in 2015 begon met een Twitteraccount is nu aan het uitgroeien naar het grootste Helmond Sport archief. 

“Ik had zelf al heel veel shirtjes, oude programma boekjes, foto’s etc.”, legt Gubbels uit. “Toen ontstaat bij mij ineens het idee om daar meer van te gaan verzamelen en een openbaar online museum van te maken.” Helmond Sport heeft zelf ook veel bijgedragen aan het archief van Stadion De Braak. “Ook William Verkoelen van Heel Helmond Support bijvoorbeeld had nog veel liggen. Ik ben blij met alles wat er is, van vaandels tot boekjes alles mag aangeleverd worden.”

Aanvullen van het archief

Gubbels hoopt de collectie nog verder uit te kunnen breiden. “Zo’n 75% van wat er nu online staat komt van andere fans en Helmonders af”, vertelt hij. “Mochten mensen nog spullen hebben liggen kunnen ze via Facebook en/of Twitter een berichtje en kunnen we even kijken hoe we het online gaan zetten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *