Afgelopen zaterdagavond vond een bijzondere gebeurtenis plaats op het Piet Blomplein in Helmond; de jaarlijkse Iftar, het moment waarop moslims het vasten mogen verbreken. Het was de eerste keer dat de Iftar werd georganiseerd op het Piet Blomplein.

Voorheen vonden soortgelijke bijeenkomsten plaats in de buurt van de Heistraat. Helaas bood deze locatie geen ruimte meer, vanwege de daar lopende bouwwerkzaamheden van de gemeente. Daarom verhuisde de bijeenkomst naar het Piet Blomplein. De organisator, We Care Helmond, vindt het een ‘prachtige locatie’. “Vooral vanwege de centrale ligging in het stadscentrum. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen, binnen twintig minuten. Wat ons betreft kon het niet beter”, aldus een woordvoerder.

Einde vasten

Iftar markeert het moment waarop moslims het vasten mogen verbreken tijdens de Ramadan, die ongeveer 30 dagen duurt. Dit jaar eindigt de Ramadan op 9 of 10 april. Dit hangt af van de maanstand, die wordt bepaald in Saudi-Arabië en wereldwijd gedeeld via een speciale app. Gedurende deze 30 dagen mogen moslims tijdens daglicht niet eten of drinken. Ook moeten ze vriendelijk zijn tegen anderen; vloeken is niet toegestaan.

‘Goed te doen’

“Dit jaar was de Ramadan goed te doen”, aldus We Care. “Dat lag ook aan de toch wel gunstige omstandigheden. Het was niet te warm en de vastentijden waren gunstig. In voorgaande jaren was het stukken zwaarder.”

Tijdens de bijeenkomst werd een volledig driegangendiner geserveerd uit de Turkse keuken. Er was een ruime keuze aan hartige en zoete lekkernijen voor de liefhebbers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *