‘Hoe kunnen we mensen aan het sporten en bewegen krijgen?’

Eind vorig jaar werd het Lokaal Sportakkoord ‘Sport Verenigt Helmond’ gerealiseerd. Uit heel de stad kwamen meerdere partners bij elkaar om het akkoord te ondertekenen en ermee aan de slag te gaan. Tot en met 2022 is er een jaarlijks budget dat ingezet wordt voor het Sportakkoord. Wethouder Harrie van Dijk en Mandy Briels geven meer uitleg. Briels is beleidsmedewerker sport, bewegen en gezondheid van de gemeente Helmond.

Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen zomaar mee kan doen aan sport. Denk aan mensen met een beperking, ouderen of inwoners die weinig verdienen. Wat de gemeente probeert te bereiken is dat het voor iedere Helmonder mogelijk moet zijn om aan sport- en beweegactiviteiten deel te nemen. Om dit mogelijk te maken zijn er vanuit het Lokaal Sportakkoord ondersteuningsmogelijkheden voor sportclubs.

Aanvragen
De aanvragen voor de realisatie van initiatieven en projecten die bijdragen aan de ambities uit het Lokaal Sportakkoord kunnen vanaf nu ingediend worden door sportclubs. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op: www.helmond.nl/sportakkoord. Een aantal voorbeelden, die mogelijk gemaakt kunnen worden door het uitvoeringsbudget van het Lokaal Sportakkoord, zijn: sportaanbod voor specifieke doelgroepen, een beweegbaan op school zodat kinderen meer geprikkeld worden om te bewegen of het scholen van besturen van sportverenigingen.

Prikkelen
De afgelopen periode zijn er een aantal studenten van de opleiding SPECO sportmarketing van het Fontys in Tilburg actief geweest met een onderzoeksvraag over flexibel sportaanbod in Helmond.  “Wat ik erg fijn vond, is dat studenten erg gedreven waren in het bedenken van ideeën om iedereen, vooral de jeugd geprikkeld te krijgen om te gaan sporten. Het enthousiasme deed me goed”, vertelt wethouder Van Dijk enthousiast. Briels vult aan: “Het was heel interessant om vanuit de doelgroep jongeren te horen hoe zij naar het plaatje van ‘genoeg bewegen voor iedereen’ kijken en wat zij hiervoor nodig denken te hebben.”

Foto’s: Gemeente Helmond Beleefcampus Sportpark de Braak- Kick Off 06-10-2019

Bron: Gemeente Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *