Op maandag 26 september heeft in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, na onderbreking door corona voor het eerst de Luchtmacht Veteranendag plaatsgevonden. Dit was de 28ste keer dat hij werd georganiseerd. Op zich niets bijzonders ware het niet dat er ook hoge militaire onderscheidingen werden uitgereikt. Een van de gelukkigen die voor zijn bijzondere inzet werd gewaardeerd was een Helmondse ex-militair en Veteraan.

Wie

Het betreft hier Wim Boonstra adjudant b.d. bestuurslid van de Milu en VmVkLu. Dit zijn organisaties bedoeld voor de belangenbehartiging van Luchtmacht Veteranen. Wim Boonstra werd niets vermoedend tijdens de openingstoespraak van de Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten, Generaal D.C van Ingen, gevraagd op het podium bij hem te komen staan. Hier kreeg hij te horen wat de reden was dat hij hier nu stond.

De Reden

De ceremoniemeester las het volgende bericht voor, De Commandant Luchtstrijdkrachten, JD. Luyt heeft besloten toe te kennen,  “Ereteken voor Verdienste in Brons”. Dit vanwege ruim 20 jaar grote en niet aflatende inzet voor Veteranen. Speciaal voor de Veteranen van Militaire luchtvaart op vele vlakken, zoals bestuurslid, organisatie van ceremonieel, regelen en leiden van Erewachten bij uitvaarten van Veteranen, het persoonlijk ondersteunen van individuele Veteranen en nabestaanden.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk, Dank voor deze fraaie foto’s. Uit jouw tekst blijkt dat dit een zeer terechte toekenning is. Met het toekennen van deze onderscheiding wordt recht gedaan aan de heer Wim Boonstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.