Voor het eerst in twee jaar was er weer een echt gala voor de leerlingen van het Jan van Brabantcollege. Het was meteen het grootste gala van de school ooit, omdat ook de geslaagden van de coronajaren mochten komen.

Het was een enorme drukte bij de Cacaofabriek: achter de dranghekken stonden de mensen zich te verdringen om maar niets te missen van dit spektakel. Toen de colonne van voertuigen aan kwam rijden, was het applaus en het gejuich het enige wat je hoorde. Het was het galabal van de geslaagden van het Jan van Brabantcollege. Omdat er  in de tijd van de corona niets gedaan mocht worden, waren er dit jaar ook nog eens de geslaagden van de vorige jaren aanwezig. In totaal kwamen er ongeveer vierhonderdveertig leerlingen hun feestje vieren.

De voertuigen waren zeker het fotograferen waard, want er was van alles te zien. Luxe auto’s zoals een aantal Porsches, een aantal limousines, maar ook doorsnee auto’s. Ouderwetse Volvo’s, een DAF, Volkswagenbusjes en de ouderwetse Kevers. Er kwam zelfs onder luid applaus en geklap een leerlinge op de step aanrijden. Er was ook een mooie vintage scooter met aanhangertje te zien en wat dacht je van de vrachtwagentjes van de Jumbo en de Picnic. Er kwam zelfs een tractor met huifkar aanrijden. Eigenlijk was er te veel om op te noemen. Het was duidelijk merkbaar dat er heel veel trotse familie leden waren komen kijken, want iedereen verdrong zich om maar een mooie foto te maken. Na ongeveer twee uurtjes was het voorbij en gingen de geslaagden naar binnen waar het echte feest begon….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.