Het HomeComputerMuseum heeft het erg moeilijk. Tot november leek alles weer op de rails te komen. Er kwamen weer beurzen, scholen durfde weer langs te komen en bezoekersaantallen groeide weer netjes. Zelfs de verhoging van de huur per oktober was haalbaar. Betalen van de huur was als een investering. Zekerheid hebben voor de komende  tien jaar in de huidige locatie. Maar het werd november en de vierde corona golf begon. Bart van den Akker legt uit wat er vanaf dat moment gebeurde.

“Er werd een nieuwe lockdown aangekondigd waardoor musea QR-codes moesten scannen en enkele weken later ook mondkapjes verplichten. Uiteraard doen wij dit, want ook wij beseffen dat dit nodig is. Tot daar ook geen probleem.”

Georganiseerde evenementen en rondleidingen werden geannuleerd. Niet omdat het wettelijk verplicht is, maar om ook een steentje bij te dragen aan het bestrijden van het virus. Dit was een enorme financiële tegenslag voor het museum. Als extra waren er ook een aantal grote onverwachte kosten. Bezoekers blijven voor de zekerheid maar thuis of mogen niet reizen. Dit terwijl de kosten wel door blijven lopen en reserves al op zijn. Op dit moment staat het museum 10.000 euro in de min.

Salarissen zijn niet uitbetaald en er wordt gesprokkeld om overal geld vandaan te toveren om maar de basiskosten te kunnen betalen. Hulp van de overheid is er niet, sterker nog, er bestaat een kans dat het enige kwartaal dat er coronasteun was terug betaald moet worden. Aanspraak maken op fondsen kan ook niet. Het HomeComputerMuseum is nog niet geregistreerd bij het Museumregister en dit is een eis voor velen.

Het museum is nu begonnen met het concept ‘Vrienden van het HomeComputerMuseum’ voor bedrijven. Vanaf €250 per jaar (middels automatische incasso) word je vriend en krijg je op het einde van het jaar een overzicht wat er dat jaar bereikt wordt en wat de plannen zijn voor het komende jaar.

Lees op  https://www.homecomputermuseum.nl/ wat die plannen zijn en hoe je Vrienden kunt worden van het museum.

Uiteraard is een eenmalige donatie ook altijd welkom op rekening NL51INGB0008302302 op naam van Stichting HomeComputerMuseum of via PayPal naar donation@homecomputer.museum

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *