HomeComputerMuseum woensdag 3 juni weer open

Het HomeComputerMuseum aan de Noord Koninginnewal 28 in Helmond mag weer open. Binnenkort start de online ticketverkoop. Per dag wordt een limiet ingesteld op het aantal bezoekers Tickets kunnen voorlopig dus niet meer gekocht worden aan de balie.

Voor HCM Jaarkaarthouders en donateurs geldt dat zij van te voren moeten aangeven als ze willen komen. Door het museum komt een duidelijke route, er zijn extra wanden geplaatst en enkele bijzondere computers worden in vitrines geplaatst. Bij de ingang liggen latex handschoenen en desinfecterende handgel.

Stichting Leergeld

Op 15 maart moest het HomeComputerMuseum sluiten, zoals alle musea in het land. Oorzaak was het coronavirus. Ondertussen zaten de medewerkers niet stil. Alle computers werden geregistreerd, nodig om een erkend en geregistreerd museum te zijn. Voor Stichting Leergeld werden ruim honderd laptops geleverd. Die waren bestemd voor thuisonderwijs van leerlingen. Tijdens deze periode is het museum ook begonnen met het verhuren van oude computers voor particulieren. Voor een avondje of een weekend. Ook de reparatiedienst is onverminderd actief gebleven.

Gezien er aan de onlineverkoop ook een prijs hangt, gaat voor het eerst in twee jaar de toegangsprijs lichtelijk omhoog. Een toegangskaartje kost vanaf 1 juni €8,88 voor 12 jaar en ouder.

Openingstijden staan op de website  https://www.homecomputermuseum.nl/

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *