Honden zijn aangelijnd welkom in centrum van Helmond

Honden van bezoekers zijn sinds 1 januari welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet uiteraard door de eigenaar opgeruimd worden. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten het verbod op te heffen, op verzoek van de ondernemers in het centrum.

Aanlijnen van honden is dus in het centrum verplicht. Dat geldt ook voor het opruimen van hondenpoep. Om het opruimen van hondenpoep makkelijker te maken, komen er negen extra zakjes-dispensers verspreid over het centrum. Deze zakjes kunnen hondenbezitters gebruiken om de hondenpoep van hun hond op te ruimen. De dispensers staan bij bestaande afvalbakken.

Tot 1 januari waren honden niet toegestaan in het centrum van Helmond. Op verzoek van de ondernemers in het centrum is dit nu aangepast. De ondernemers vonden het verbod niet passend bij een gastvrij centrum. Ze hopen op meer bezoekers en extra besteding door bewoners en toeristen. Dit is extra welkom vanwege schade die ze hebben geleden door de coronamaatregelen.

De borden bij de toegang van het voetgangersgebied worden vervangen met de nieuwe regels. Na een jaar evalueert het college de nieuwe regel op basis van de ervaringen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.