Honderden jongeren bezochten donderdag het tech event The Night of the Nerds on tour in de Cacaofabriek in Helmond. Ze werden ondergedompeld in een wereld vol technologie, creativiteit, design en innovatie. Het technologie evenement is er voor bovenbouwleerlingen en MBO-studenten uit de regio Helmond-de Peel.

The Night of the Nerds bestaat al twaalf jaar in Brainport Eindhoven maar is pas voor het tweede jaar ‘on tour’ in Helmond.

Techbedrijven 

Het is de bedoeling dat de jongeren vanuit hun nieuwsgierigheid dingen ontdekken en daarmee experimenteren. In de hal van de Cacaofabriek was een expositie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van creatieve technologie. Techbedrijven, zoals VDL of ASML presenteerden zich aan de jongeren,. In de filmzaal waren er techtalks en in de popzaal workshops. Studenten konden bijvoorbeeld zelf elektronische muziek produceren, programmeren en leren over de valkuilen van cybercrime.

The Night of the Nerds on tour werd onder meer gehouden in het kader van de week van het Digitaal Bewustzijn in Helmond. Die is vrijdag afgesloten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *