Willy van de Mortel hoogste graduatie in Taekwon-Do

Master Willy van de Mortel is gepromoveerd tot Grand Master, de hoogste graduatie in Taekwon-Do. Afgelopen week was in Spanje het I.T.F. Taekwon-Do Europees kampioenschap. Op de laatste dag van dit EK is ‘onze’ Master (VIII dan) Van de Mortel gepromoveerd tot Grand Master (IX dan). Of in het Koreaans was hij Sahyun en nu Saseong. De hoogste graduatie in Taekwon-Do.

Voor deze laatste promotie moest nog een scriptie worden gemaakt en wordt ook gekeken naar de historische bijdrage die Willy heeft geleverd aan Taekwon-Do in zijn geheel. Maar daar was dan zaterdagochtend 27-11 de erkenning voor zijn kennis en doorzettingsvermogen.

GM Willy van de Mortel is in 1976 gestart met Taekwon-Do. Een lange weg van trainen, wedstrijden, examens en doorzetten. Van teleurstellingen en weer opstaan naar steeds meer successen. Eerst als zelf actief deelnemer. Maar liefst 146 prijzen won hij op nationale en internationale wedstrijden

Daarna is GM Willy van de Mortel zich gaan toeleggen op trainingen geven en coachen. En ook dat weer met heel veel passie, doorzetten en succes nationaal en internationaal. Naast de eigen sportschool Difesa Sports waar hij trainingen geeft op maandag, dinsdag en donderdag in Fitnessclub Helmond (Brouwhuis) en op woensdag in sporthal De Pompenmaker in Heeze is hij ook coach van verschillende individuele talenten en landen geweest.

En nog steeds, op dit moment is hij al weer verschillende jaren coach van het nationale Noorse team. “Waar we ooit zeggen dat een zwarte bander een witte bander is die niet opgeeft, is dit natuurlijk de overtreffende trap.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *