Op een druk bezet De Braak-terrein werd het hoogste punt van de nieuwbouw van het Dr. Knippenbercollege gevierd. Volgend jaar september moet er een einde komen aan 55 jaar “de Knip” op de Nachtegaallaan en neemt de school haar intrek op Sport- en Beleefcampus de Braak.

De vlaggen van OMO, Gemeente Helmond, Dr. Knippenbergcollege en architectenbureau RoosRos worden ceremonieel bovenaan het gebouw opgehangen. Daarmee kan er officieel gezegd worden dat “de Knip” weer een stap verder is in de nieuwbouw. Ondanks de coronacrisis heeft de bouw geen vertraging opgelopen. Het originele plan, oplevering in mei 2021, wordt gehaald. “Daarvoor grote complimenten aan de bouwers”, zegt wethouder Harrie van Dijk. “Zij weten dit ondanks alles toch voor elkaar te krijgen. Chapeau daarvoor.”

LO-afdeling Knippenberg moet nog afwachten

Door de ontstane situatie rondom de plannen voor De Braak moet de afdeling Lichamelijke Opvoeding van het Knippenberg even afwachten waar zij terecht gaat komen. Er moet nog besloten worden waar de gymzaal komt en waar zij gebruik van kunnen maken. Het gebouw, dat in 2023 opgeleverd zou worden, heeft vertraging opgelopen doordat Helmond Sport niet akkoord ging met de stadionplannen. “Onze gymdocenten zijn daar erg mee bezig, omdat ze niet weten waar ze aan toe zijn”, legt directrice Jule Frantzen uit.”We hopen ook voor hen dat daar binnenkort meer duidelijkheid over komt.

Eerste inkijk voor docenten

Via de toekomstige hoofdingang werden alle docenten naar binnen geleid om op de begane grond te proosten op het behaalde doel. Jule Frantzen kan niet wachten om nieuwe herinneringen te maken op de nieuwe locatie. “We willen graag waardig afscheid nemen van de Nachtegaallaan met, mocht corona het toestaan, mogelijk een groots feest als echte afsluiter. We zullen de herinneringen van daar natuurlijk meenemen, maar hopelijk kunnen we vanaf schooljaar 2021-2022 ook hier vele mooie herinneringen maken.”

Foto’s: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Berry Smits Reply

  Fijn dat we dit bericht mochten lezen op jullie website !
  Raadsleden mochten klaarblijkelijk niet aanwezig zijn ondanks dat we € 25 miljoen investeren op de Braak! Corona zal wel de reden zijn ! Gelukkig hebben we de foto’s nog !

  • Avatar
   Perry Vermeulen Reply

   Berry, dit was een aangelegenheid van onze school, het Dr. Knippenbergcollege. De wethouder was bereid een woordje te doen namens onze partner, de gemeente Helmond. Mooie woorden, waarvoor dank. Wij hebben verder geen uitnodigingen verspreid omdat het met meer dan 100 docenten al druk genoeg zou worden. Inderdaad: corona. Maar daarnaast was de viering van het hoogste punt van het schoolgebouw vooral een feestje voor bouwlieden en personeel van de school. Een mooi samenzijn voor alle partners komt vanzelf als we met de campus een stuk verder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *