Op de Automotive Campus in Helmond is deze week het hoogste punt van het nieuwe schoolgebouw van Summa Automotive bereikt. Dit heuglijk feit is gevierd met het traditionele pannenbier voor de bouwvakkers.

Wijnen Bouw uit Gemert is in mei met de bouw van het hypermoderne complex begonnen. Het pand gaat ruimte bieden aan maar liefst 550 leerlingen van drie Automotive-opleidingen: Engineering, Technisch Specialist en Verkoopmanager. De leerlingen zijn nu nog gehuisvest op een andere locatie in Helmond.

Het pand wordt voorzien van de laatste snufjes en telt behalve de begane grond, waar onder meer een imposante showroom en een grote praktijkruimte komt, nog twee verdiepingen. Momenteel staat een geraamte op het adres Automotive Campus 50. De verwachting is dat het pand voor de zomer van 2021 gereed is voor inrichting. Het is de bedoeling dat de eerste studenten over een klein jaar het complex bevolken.

Voorbereiding

Het Summa College heeft enkele jaren gewerkt aan de voorbereiding van het hypermoderne pand. Directeur Roel Akkerman van Summa Automotive: ,,Het hoogste punt is een bijzonder moment. Want we hebben intensief naar de realisering van het complex toe gewerkt.” Van den Berg Architecten uit Houten heeft de visie van het Summa College tenslotte omgezet in bouwtekeningen.

Bij het ontwerp van het schoolgebouw hebben zowel de docenten als de studenten een rol gespeeld. Akkerman: ,,We zijn tot een inrichting gekomen op basis van onze onderwijskundige visie.” Dat heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat er geen centrale kantine is. ,,We hebben projectruimten ingetekend, waar de studenten – al dan niet met een boterham bij de hand – aan de slag kunnen.”

Door Covid-19 is er nog geen officiële plechtigheid gehouden bij het nieuwe schoolgebouw in wording. Summa Automotive zet de deuren voor Helmond en de regio open bij de ingebruikname volgend schooljaar.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *