Toen op 19 mei 2022 de funderingspalen in de grond waren aangebracht, kon de complete fundering worden gemaakt. Afgelopen maanden is er op die basis erg hard gewerkt bij de bouwlocatie op sport- en beleefcampus De Braak, om het nieuwe zwembad gestalte te geven.

Dit harde werken door het bouwpersoneel, heeft er toe geleid dat ze nu op het moment aangekomen zijn dat ze het hoogste punt van het zwembad hebben bereikt. Zo’n mijlpaal moet dan uiteraard ook ruimhartig gevierd worden. Dat is gebeurd op woensdagmiddag 15 februari. Vele genodigden van de bouw en de zwemsport waren hier dan ook bij aanwezig op de bouwlocatie. Onder het genot van een heerlijk zonnetje waren er natuurlijk ook de nodige sprekers hier aan de Rembrandtlaan, waaronder Mark Westra de directeur van het bouwbedrijf en de wethouder voor sport, Harrie van Dijk.

Alle aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld, om onder leiding van personeel, een kijkje te nemen aan de “binnenkant” van het gebouw. De gehele bouw ligt in ieder geval heel mooi op schema en de verwachting is dan ook dat alles op tijd klaar is. Het streven is dat het zwembad in het najaar klaar is om in gebruik te worden genomen. Het is dan wel de bedoeling dat er iemand voor die tijd is gevonden die de exploitatie gaat doen van het geheel. Hij of zij krijgt in ieder geval de garantie mee dat hij of zij de eerste twee jaren geen elektriciteitsrekening hoeft te betalen.

De bijgaande fotoreportage geeft voorafgaande aan de hoogste punt viering een indruk van de weg naar de TOP.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Video:

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Heel hartelijk dank voor deze indrukwekkende fotorapportage. Weer iets waar Helmond trots op mag zijn!

  2. Peter Looij Reply

    Hallo Henk , Ik heb je bericht met de foto,s gelezen en ben deze week eens gaan kijken bij het in aanbouw zijnde zwembad. De foto,s zijn erg mooi en in werkelijkheid ziet het er ook goed uit.
    Complimenten voor de reportage en tot ziens,

    Peter van der Looij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *