Horeca Cacaofabriek in nieuwe handen

Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar hebben de aandelen van de Horeca Cacaofabriek BV overgenomen van Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel. Daarmee zijn ze de nieuwe uitbaters van de horeca in De Cacaofabriek.

Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel hebben vanaf 2015 de horeca ‘op de kaart gezet’. Maar, mede ten gevolge van de coronacrisis zien zij zich genoodzaakt hun prioriteiten opnieuw af te wegen. Zij kozen ervoor hun pijlen meer te richten op hun andere activiteiten en te zoeken naar opvolgers die de horeca in De Cacaofabriek weer een nieuwe impuls geven.

Die vonden ze in de personen van Barry van den Beuken en Jacqueline de Bar. Barry en Jacqueline runnen al 20 jaar het cateringbedrijf Van Den Beuken Catering in Nuenen. Van den Beuken: “‘Vijf jaar geleden stond De Cacaofabriek nog in haar kinderschoenen. Nu is het de ‘place to be’ in Helmond.  Naast het verzorgen van de ‘natte’ horeca willen wij graag verdere kwalitatieve invulling geven aan het restaurant.”

Vertrouwen

Directie en bestuur van De Cacaofabriek zien de samenwerking met de nieuwe uitbaters met vertrouwen tegemoet. “Barry en Jacqueline hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. We hopen samen met hen de horeca verdere invulling te geven, met name in combinatie met het culturele niveau van kunst, film en pop. Het is altijd jammer wanneer een samenwerking eindigt. Tegelijkertijd biedt het nieuwe kansen nu er nieuwe mensen aan boord komen die zoveel ervaring meebrengen.”

Van den Beuken en De Bar zien uit naar de samenwerking: “Wij zijn niet zo van op de voorgrond, maar halen onze voldoening uit het compliment van een bezoeker en de sfeer die we gezamenlijk weten te creëren. We zijn enthousiast en voelen ons betrokken bij de Helmondse cultuur en met name De Cacaofabriek. Destijds bij de opening van De Cacaofabriek hebben we al eens tegen elkaar gezegd: ‘hoe mooi het zou zijn om hier de horeca te mogen verzorgen’. Nadien is dat weer op de achtergrond geraakt.”

“Nu kwam deze kans op ons pad en die hebben we met beide handen aangegrepen. Als horeca-ondernemer is dit een lastige tijd. Het geeft ons veel energie dat we onze schouders kunnen gaan zetten onder iets nieuws en samen door mogen bouwen aan het succes van deze bijzondere plek. Ons cateringbedrijf blijft ook voortbestaan en we zien combinatiemogelijkheden waardoor De Cacaofabriek voor bedrijven en event-organisatoren nog aantrekkelijker wordt.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Ron Reply

  Toch best een gewaagde actie om in deze onzekere tijden zo’n investering aan te gaan. Zelfs voor deze mensen ,die zo te lezen redelijk succesvol zijn met hun lopende zaak. Voorlopig zal het ze meer kosten dan dat het oplevert, ik hoop van harte dat dit snel genoeg weer omslaat.

 2. Henk van Beeck Reply

  Hoi Barry en Jaqueline,
  Gefeliciteerd met deze stap.
  Dapper, in deze periode instappen.
  Terugdenkend aan vele gesprekken, was dit, waar jou hart sneller van ging slaan……
  En nu, wat grijze haren verder, sta je er toch maar.
  Chapeau……
  En je weet, achter elke man staat een sterke vrouw.
  Beide kei veel succes gewenst.
  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *