Horeca open 17 januari 2021 dit zegt Hein Gruijters, Voorzitter Horeca Nederland afdeling Helmond. Het is niet gewoon burgerlijke ongehoorzaamheid om niks, het is hoge nood. Het water staat de horeca ondernemers aan de lippen. En er is geen vooruitzicht wanneer de horeca open mag. Minister de Jonge had in het voorbijgaan tegen een journalist geantwoord op de vraag wanneer de horeca open mocht: “nee, de horeca gaat in januari nog niet open”. Dit deed de horeca ondernemers heel veel pijn.

Voeg hierbij de drukte in de winkelstraten de afgelopen zondagen en de drukte bij de Efteling. Dat was de druppel voor de noodlijdende horeca. Er zijn geen duidelijke redenen waarom de horeca niet open mag.

Er zijn inmiddels ongeveer 80 gemeentes die zich hebben aangesloten bij het besluit om de horeca open te doen op 17 januari 2021. Heel veel ondernemers hebben het ontzettend zwaar en dreigen failliet te gaan. De publieke opinie is positief over deze actie. 60% tot 70% van het publiek heeft begrip voor deze actie.

Voordat de actie bekend werd gemaakt bij de pers, zijn burgemeester en wethouders op de hoogte gesteld van de actie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Berry Leenen Reply

    Hein komt prima voor de Horeca op, ik begrijp hoe moeilijk die het hebben, hopelijk wordt het toegestaan op de 17de Januari. 2021. Sterkte uitbaters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *