Het lijkt wel een zware straf: binnen zitten en er alleen even uit als het echt nodig is. En als men er even uit gaat mogen ze niet te dicht bij anderen komen.

Met dit mooie weer de laatste dagen is het eigenlijk dubbel pech. Steeds binnen zitten gaat ook vervelen, maar helaas. Het is wel het verstandigste om te doen. Toch wilde ik als wijkreporter er even gaan fietsen.  Al was het maar een klein uurtje. En ik verzeker U, ik heb er geen spijt van gehad.

Ik ben een kijkje gaan nemen in het Hortensiapark. Dat is op zich al een mooie omgeving. En lekker rustig. Maar toen ik er eenmaal aangekomen was en richting de vijver wandelde wist ik niet wat ik zag. Ik had het ook eerlijk gezegd niet verwacht. Want daar even verder op, half in het water en half op de kant lag een boomstam. En op die boomstam lagen lekker in het zonnetje zeven schildpadden te bakken in de zon.

Ik keek door mijn telelens van de camera en vergiste mij niet. De schildpadden lagen doodstil en dus was het een mooi gezicht. Achteraf hoorde ik van enkele wandelaars dat deze schildpadden er al ruim een jaar aanwezig waren. Het waren Roodwangschildpadden. Die kende ik nog van uit mijn jeugd. Het zijn stevige bijtertjes.

Verder lopend viel het me op dat de dieren lekker lui in de zon lagen. Ik herkende de Walibi, enkele bruine en een witte. Mooie beesten. Verderop liep een witte kalkoen luidkeels te schreeuwen terwijl zijn staart ver uitgespreid een mooie foto opleverde. Verder liepen er meer diverse diersoorten rond en allemaal even lui en ongeïnteresseerd kijkend naar die vreemde vent met zijn camera. Maar ik moet zeggen, het was echt lekker rustig en stil.

In het wandelgedeelte van het Hortensiapark zwommen enkele eenden al met hun kroost rondjes in het water. Enkele ganzen maakten een hard gak-geluid en de kraaien in de bomen probeerden de ganzen te overstemmen met hun schorre kreten. Het was maar een korte wandeling, maar heerlijk om te doen. Het was beslist de moeite waard….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *