Houts Gemengd Koor huldigt jubilarissen

Tijdens een bijeenkomst van Het Houts Gemengd Koor in wijkhuis De Geseldonk werden vrijdagmiddag enkele leden gehuldigd vanwege hun jubileum. Ook werd stilgestaan bij een overlijden en werd er afscheid genomen van een lid. Volgens voorzitter Nico Vaessen was het voor iedereen fijn om elkaar na zo’n lange tijd weer te ontmoeten.

De voorzitter had zijn verhaal zo goed voorbereid op papier, maar hij was de eerste bladzijde kwijt. Daar werd hartelijk om gelachen. Het bracht meteen wat luchtigheid in de bijeenkomst, waarin toch enkele leden ontbraken om verschillende redenen. Mantelzorg, ziekte, vakantie en omdat er toch ook nog enkele leden moeten werken. Weer gelach.

Maar daarna volgde toch ook meteen de traan, toen Vaessen stilstond bij het overlijden van Rutger Hornikx op 28 mei. “Hij was een kleurrijke, inspirerende bas.” Niet alleen zong hij, ook was hij 25 jaar bestuurslid. Na maanden niet samen gezongen te hebben, zette het koor het Russische  Tebe Poem in. Een lied dat altijd gezongen wordt bij het overlijden van een koorlid. In het begin klonk het wat bibberig, maar het eindigde harmonieus van toon.

Tijd voor het feestelijke gedeelte. Voor Paul van den Reek , Jan Boudewijns, Hanneke Zwanenberg, Coby Verbakel en Antoinette Meulendijks (niet aanwezig) waren er een speldje en oorkonde vanwege hun 12 ½ jaar lidmaatschap. Harry Rademakers en Els Hessing zijn 25 jaar lid. Ook voor hen bloemen (voor de mannen was er overigens een fles wijn). Met een ‘lang zullen ze leven’ werd de huldiging afgesloten, uiteraard mooi meerstemmig.

Erna van Casand nam na ruim 21 jaar afscheid om gezondheidsredenen.  Tot slot hoopt dirigent Jacques Lemmens iedereen vanaf 7 september weer terug te zien om dan eindelijk weer samen te kunnen repeteren.

Foto’s: Jason Gerritsen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. N. Vaessen Reply

    Paula en Jason bedankt voor de foto’s van onze jubilarissen en het keurige verslag.

    met een zangersgroet,

    Nico Vaessen, voorzitter HGK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *