HTV Helmond start met OldStars tennis

De Helmondse Tennis Vereniging (HTV) op Sportpark de Braak, start met OldStars tennis. De kick-off is vrijdag 17 juni om 10:00 uur. Hiermee biedt de club ouderen, wekelijks begeleid op vrijdagen van 10:00 uur tot 11:00 uur, de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis biedt HTV een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor hen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Met OldStars tennis biedt HTV in samenwerking met Jibb+ en de KNLTB een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingsmogelijkheden zijn: dubbelspel op enkelveld,  onderhands serveren, de bal mag twee keer stuiteren. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

OldStars tennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds samen met Menzis en VWS een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Interesse 

Bel of stuur dan een e-mail naar Theo Stockx, 06-54394679, e-mail: Th.Stockx@hccnet.nl  De deelnemer hoeft alleen zelf te zorgen voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (zonder doppen). Een tennisracket wordt, indien nodig, tijdelijk ter beschikking gesteld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.