Huis van de Kerstman in de Elzas Passage wél open

Vanaf woensdag 8 december opent Stichting Kerststad Events het Huis van de Kerstman in de Elzas Passage. Een opvallend goed bericht, nadat over het Kasteel van Sinterklaas en Schaatsen in Helmond vorige week het besluit kwam om het evenement níet meer door te laten gaan. “Natuurlijk willen en kunnen we dit alleen doen als we alle richtlijnen in acht kunnen nemen die op dat moment gelden.  Dat vraagt het nodige van ons, maar natuurlijk ook van de bezoekers”, meldt de organisatie op de website Kerststad Helmond, Het geheim van de Kerstman.

Van woensdag 8 december tot en met vrijdag 24 december opent de kerstman in de Elzas Passage zijn huis voor iedereen die eens gratis een kijkje wil nemen in de keuken van Mrs. Claus, de woon/werkkamer van de kerstman en in de speelgoedfabriek. Binnen gluren in de slaapkamer van de kerstman kan ook. Ook zijn  er elfjes in het huis aanwezig en met een beetje geluk is ook de Kerstman thuis. In een interview legt Pieter Klumpers van de organisatie uit hoe het huis tot stand is gekomen.

Het Huis van de Kerstman is een zogenaamde doorstroom locatie. Samen met de gemeente Helmond is bekeken welke maatregelen er genomen moeten worden.

Hieronder staan de regels/verplichtingen voor bezoekers:

– Registratieplicht voor alle bezoekers bij de ingang van het Huis van de Kerstman.

– gezondheidscheck (er wordt bij de ingang gevraagd of u gezondheidsklachten heeft).

– coronatoegangsbewijs met id bewijs  (vanaf 13/14 jaar met ID bewijs).

– mondmasker (is overigens in de gehele Elzas Passage al verplicht).

– 1,5 meter afstand bewaren (algemene maatregel).

Daarnaast gaat de organisatie ervan uit dat iedereen de overige basisregels hanteert.

Er is in het Huis van de kerstman een eenrichtingsroute die gevolgd moet worden. Op deze wijze ontmoet je geen andere groepen. Daarnaast kunnen er maar kleine groepjes tegelijk binnen, waardoor de wachttijd mogelijk langer is.

“Volledigheidshalve wijzen wij de bezoekers erop dat de 1,5 meter maatregel uiteraard ook geldt voor de (eventuele) wachtrij die in de Elzas Passage zou kunnen ontstaan.  Wanneer er een lange rij wachtenden staat, verzoeken wij u om op een ander moment terug te komen.”

Minder figuranten

Door de maatregelen zijn er minder figuranten in het Huis van de Kerstman aanwezig dan gehoopt. Ook de openingstijden zijn aangepast.

Tijdens het evenement kunnen de maatregelen nog verder aangescherpt worden of afgeschaald worden. De organisatie houdt iedereen via de website, facebook en ter plaatse op de hoogte van de geldende regels.

Knutselkamer

De verschillende geplande activiteiten in de knutselkamer in een ander pand in de passage zijn voor dit jaar geannuleerd. Bij de knutselkamer kun je nog wel terecht voor:

– Afgeven van gebruikt speelgoed en kinderleesboeken voor de Stichting Speel je mee.

– Ophalen en inleveren van wenskaarten voor de wensboom die op de Markt staat.

– verlanglijstjes en kleurplaten ophalen en inleveren voor kinderen tot 12 jaar.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *